Reklama

Chcą korespondować

Aby nawiązać kontakt z osobami ogłaszającymi się w tej rubryce, należy napisać do nich list, zaznaczyć numer ogłoszenia, a redakcja przekaże go wskazanej osobie.

Bądź na bieżąco!

Zapisz się do newslettera

5510. Marek z Podlasia

Mam 53 lata. Jestem kawalerem, mieszkam na wsi koło Zambrowa. Pracuję we własnym gospodarstwie. Chciałbym poznać osobę w odpowiednim wieku, aby związać się na całe życie. Proszę pilnie o pomoc.

5511. Marian

Pochodzę z Podkarpacia, mam 52 lata, wykształcenie średnie techniczne, pracuję. Jestem osobą wierzącą i praktykującą. Lubię gotować, uprawiam działkę, opiekuję się dwójką rodzeństwa oraz matką w podeszłym wieku. Lubię też pisać listy, a także je otrzymywać. Możliwy kontakt przez Internet.

Pomóż w rozwoju naszego portalu

Wspieram

5512. Marzenka z Krakowa

Mam 38 lat, jestem panną na rencie. Nie mam nikogo, z kim mogłabym podzielić się smutkami i problemami. Panu Bogu zawierzam wszystko, co dobre i co złe. Chciałabym tą drogą zaprzyjaźnić się z ludźmi mającymi podobne problemy, a także porozmawiać o czytaniu Pisma Świętego i codziennym zgłębianiu wiary.

5513. Teresa

Od 4 lat jestem wdową, mam 39 lat i troje dzieci. Jestem osobą wierzącą, spokojną i uczynną. Lubię pomagać. Moje zainteresowania to robótki ręczne, spacery, zbieranie grzybów, łowienie ryb. A najbardziej lubię pielgrzymki autokarowe; ukończyłam niedawno w Białymstoku kurs katolicki Alfa i wzmocniłam się duchowo. Chciałabym poznać osobę w zbliżonym wieku i wtedy napiszę więcej o sobie.

2013-11-19 15:16

Oceń: 0 0

Reklama

Wybrane dla Ciebie

Pizza ze świętymi

2025-04-11 15:53

Magdalena Lewandowska

W Tutti Santi autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch i Europy w pizzy klasycznej - Valerio Valle.

W Tutti Santi autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch i Europy w pizzy klasycznej - Valerio Valle.

Restauracja Tutti Santi otworzyła we Wrocławiu drugi lokal przy ul. Sienkiewicza 18/22.

Pizza w Tutti Santi wytwarzana jest metodą rzemieślniczą, tylko z oryginalnych produktów sprowadzanych prosto z Włoch, a autorem wyjątkowej receptury ciasta jest Mistrz Włoch, Mistrz Europy i Wice Mistrza Świata w pizzy klasycznej - Valerio Valle. On też szkoli tutejszych „pizzaiolo” (kucharz wyspecjalizowany w przygotowywaniu pizzy) i tworzy menu.
CZYTAJ DALEJ

Panie, proszę Cię o łaskę wiary

[ TEMATY ]

homilia

rozważania

Agata Kowalska

Rozważania do Ewangelii J 10, 31-42.

Piątek, 11 kwietnia. Wielki Post
CZYTAJ DALEJ

Zmarł o. Jan Andrzej Kłoczowski, dominikanin, duszpasterz i filozof

2025-04-12 11:40

[ TEMATY ]

zmarły

pl.wikipedia.org

Jan Andrzej Kłoczowski OP

Jan Andrzej Kłoczowski OP

Zmarł Jan Andrzej Kłoczowski OP, znany dominikanin, słynny duszpasterz akademicki w Krakowie, teolog, profesor filozofii, młodszy brat historyka, profesora Jerzego Kłoczowskiego. W lipcu skończyłby 88 lat - podał na FB ks. Andrzej Luter.

O. Jan Kłoczowski urodził się 5 lipca w 1937 r. w Warszawie. Ukończył historię sztuki w Poznaniu. Do zakonu dominikanów wstąpił w 1964 r. W 1975 r. obronił doktorant na Katolickim Uniwersytecie Lubelskim. Habilitował się w Papieskiej Akademii Teologicznej w Krakowie.
CZYTAJ DALEJ

Reklama

Najczęściej czytane

REKLAMA

W związku z tym, iż od dnia 25 maja 2018 roku obowiązuje Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia Dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) uprzejmie Państwa informujemy, iż nasza organizacja, mając szczególnie na względzie bezpieczeństwo danych osobowych, które przetwarza, wdrożyła System Zarządzania Bezpieczeństwem Informacji w rozumieniu odpowiednich polityk ochrony danych (zgodnie z art. 24 ust. 2 przedmiotowego rozporządzenia ogólnego). W celu dochowania należytej staranności w kontekście ochrony danych osobowych, Zarząd Instytutu NIEDZIELA wyznaczył w organizacji Inspektora Ochrony Danych.
Więcej o polityce prywatności czytaj TUTAJ.

Akceptuję